Altra Voce vzw
Oratoriumkoor Kortrijk
Altra Voce vzw
Oratoriumkoor Kortrijk

John Rutters “Requiem” en romantische koormuziek

Kalender
Concert
Datum
18.11.2023 20:15 - 22:15
Locatie
Sint Elooiskerk, Kortrijk
Auteur
webmaster

Beschrijving

KOREN: Altra Voce (Kortrijk) en Ultreya (Tielt)

ORKEST: Ad-hoc-ensemble SOLISTEN: Emma Posman (sopraan) en Pieter Van Waesberghe (orgel)

DIRIGENT: Steven Verplancke

VVK: € 23 – ADD: € 25

Jongeren (-18 jaar): € 15 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0473 921 928 - www.altravoce.be

Dit concert wordt ook uitgevoerd op zondag 26 nov. 23 om 18 uur in Sint-Pieterskerk, Tielt

 

Tickets bestellen

Hearmyvoice 18 11 23 Pagina 1John Rutter (°London 1945) schreef in 1985 zijn Requiem naar aanleiding van de dood van zijn vader een jaar eerder, waarmee hij in de voetsporen trad van o.a. Mozart, Verdi, Fauré en Duruflé. Hij verwerkte delen van de traditionele Latijnse dodenmis en enkele Engelstalige psalmteksten tot een intimistische meditatie rond het levenseinde.

In het gekende Pie Jesu schittert de sopraansolo in een zachtzoete dialoog met het koor rond de bevrijdende en troostende bede “Dona Eis Domine Requiem”, geef hen rust, o Heer.

Van deze hedendaagse klassiekromantische componist is het gemakkelijk overstappen naar voorgangers zoals Felix Mendelssohn (Hör mein Bitten), Edward Elgar (Ave Verum) en Gabriël Fauré (Cantique de Racine).

Hedendaagser en gekenmerkt door de Britse koortraditie vervolledigen Herbert Howells en Howard Goodall dit concert met onbekende pareltjes die net als de andere werken verwijzen naar de titel van dit concert “Hear My Voice!”

Locatie informatie

Sint Elooiskerk, Kortrijk

Straat
Overleiestraat 12
Plaats
8500 Kortrijk
Provincie
West-Vlaanderen
Land
België
Inloggen