Lid worden

“Ik was op zoek naar een goed koor, een koor op niveau. Altra Voce was mij welbekend door de concerten. Ik nam contact op via de website en kreeg onmiddellijk een reactie van Annie, de voorzitter.
Ik werd uitgenodigd op de volgende repetitie. Annie wachtte mij op en ik kreeg een heel warm onthaal, niet alleen van haar, maar ook van de dirigent en de koorleden.
Ik zing sinds juni 2015 bij Altra Voce en de repetities vallen goed mee. Mijn muzikale honger wordt gestild. Sabine leidt het koor op een toffe manier en ze is bijzonder sympathiek.
Tot slot: jonge mensen zijn meer dan welkom bij Altra Voce.”

— Delphine Dursin, dertiger en sindskort alt bij Altra Voce

Een concert live meemaken is een feest. Maar weet dat je nog meer zou genieten als je zelf ook zou meezingen.

Er zijn natuurlijk vele redenen waarom mensen er soms niet toe komen om zich aan te sluiten bij een koor: te weinig toonvast, onvoldoende muziekkennis, te druk bezig met werk, gezin of andere engagementen…

Sommige van onze koorleden hadden precies dezelfde bezwaren vóór ze lid werden. Ze probeerden het toch en waren nadien heel blij met hun keuze.

Toegegeven, er waren ook mensen die het probeerden en die na één of enkele repetities afhaakten. Geen probleem: niks gewonnen maar ook niks verloren.

Bovendien hoef je het eerste half jaar het jaarlijkse lidgeld van 80 euro niet te betalen. Het is pas nadien, na het eerstvolgende concert, dat de penningmeester langskomt om voor het volgende half jaar een bijdrage van 40 euro te innen.

Wat zijn de muzikale vereisten?

Je hoeft echt niet vlot van het blad te kunnen lezen om mee te zingen. Een basiskennis notenleer, liefde voor muziek, volle aandacht tijdens de repetities en af en toe wat oefenen in de week kunnen wonderen verrichten. En bij dat laatste kun je handig gebruikmaken van de midi-files of de oefen-cd’s die je ter beschikking krijgt.

Mocht je interesse hebben, neem dan vrijblijvend contact op met onze voorzitter Annie Goddaer: via e-mail: voorzitter09@altravoce.be of telefonisch via het nummer 056 89 43 23 of 0473 921 928.