St. John Passion - Bob Chilcott (Kortrijk)

Kalender
Concerten
Datum
za 26 mrt 2022 20:00 - 22:00
Locatie
Sint-Elooiskerk, Kortrijk

Beschrijving

De bekendste Johannespassie is uiteraard die van Bach, maar toch hebben ook hedendaagse componisten zich eraan gewaagd het lijdensverhaal van Christus, naar het evangelie van Johannes, op muziek te zetten.

Bob Chilcott is een van hen. Hij vertelt het passieverhaal op een dramatische maar optimistische manier. Zijn eenvoudige en toegankelijke stijl leent zich zeer goed voor de diepe emoties van het verhaal. Dat komt omdat de muziek zijn wortels heeft in de tradities van de eerbiedwaardige Anglicaanse kerkmuziek. Het werk combineert 13e- en 17e-eeuwse Engelse poëzie met de King James Bijbelteksten en, net als bij Bachs grote Passies, wordt de rol van de evangelist overgenomen door de tenorsolist. Met vijf bekende liedteksten op nieuwe, originele melodieën, bevestigt het werk verder Chilcott's status als een van 's werelds populairste actieve koorcomponisten.

Altra Voce voert dit werk samen met het koor Laudate Laurentius uit, respectievelijk op 19 maart in Wielsbeke in de Sint-Laurentiuskerk en op 26 maart in de Sint-Elooiskerk in Kortrijk.

 

St. John Passion - Bob Chilcott (Kortrijk) - 1e rang: € 23
St. John Passion - Bob Chilcott (Kortrijk) - 2e rang en -18 jaar: € 20

Bestel tickets

Locatie informatie

Sint-Elooiskerk, Kortrijk

Straat
Overleiestraat 1
Plaats
Kortrijk
Provincie
West-Vlaanderen 8500
Land
België

Altra Voce vzw Kortrijk - 2021  •  Privacyverklaring •  Webmaster