Terugblik

Petite Messe Solenelle – Rossini
november 2017

Samen met een professionele cast intstrumentisten en solisten werd een zeer geslaagde prestatie geleverd.

Luminous Night of the Soul – Ola Gjeilo en 5 hebrew love songs – eric whitacre
april 2017

Voor de eerste maal stond het koor onder leiding van dirigent Steven Verplancke,  met een toegankelijk nieuw repertorium.

 

rEQUIEM -mOZART en la messe des morts À is РRosseau РNOVEMBER 2016

Met dit dubbelconcert heeft dirigent Sabine Haenebalcke na achttien jaar afscheid genomen van Altra Voce.

In het eerste deel schitterde Kalliope in de a-capella-uitvoering van het werk van onze Belgische componist Norbert Rosseau.

Daarna brachten Altra Voce en Kalliope samen een prachtige vertolking van de meest aangrijpende compositie van Mozart, zijn laatste en welhaast bekendste werk Requiem.

  • Dirigent: Sabine Haenebalcke
  • Koren: Altra Voce (Kortrijk) en¬†Kalliope (Gent)
  • Orkest: ensemble a
  • Solisten: Jolien De Gendt (sopraan), Maria de Moel (alt), Ivan Goossens (tenor), Nemanja Milińćevińá (bas)

Bedankt, Sabine voor de 18 mooie jaren en 36 concerten die we als amateurkoor dankzij jouw inzet, gedrevenheid en passie op een hoogstaand niveau hebben mogen brengen.

 

MATTHEUSPASSIE – maart 2016

Met dirigent Sabine Haenebalcke, haar 2 andere koren Kalliope en Toon op Toon, aangevuld door het kinderkoor de Arnootjes mochten we samen met prachtige professionele solisten en orkest drie maal de Matthe√ľspassie van Bach uitvoeren. ¬†De reacties waren uitermate positief, zoals deze, aan Sabine gericht, door Bachkenner Beatrijs Van Hulle:

Dank voor het mooie verjaardagscadeau: de indrukwekkende uitvoering van Bachs Mattheuspassie.

Mijn verjaardag is echt omringd door Bachs meesterwerk: donderdagnamiddag sloot ik mijn 4 weken cursus over Bach, Davidsacademie in Oudenaarde, af met belichten van de Mattheuspassie ‚Äď vrijdag gaf ik voor mijn leerlingen muziekgeschiedenis een hele les over de Mattheuspassie ter inleiding op jullie concert ‚Äď zaterdag uitvoering in Kortrijk onder leiding van Sabine Haenebalcke.

Zeker heb ik 100% genoten. Je stond er echt als een inspirerende ‚Äėmaestro‚Äô . Ongetwijfeld hebben jullie hard gewerkt. Het koor was echt in staat om jouw interpretatiewensen te realiseren. Ze zongen echt expressief en accuraat. Wat het koor betreft was ik zeker zoveel onder de indruk dan met een uitvoering Herreweghe !

Ook het orkest was goed en liet Bachs oneindige bewegingen mooi doorlopen. Heel bijzonder heb ik genoten van de contrabassiste bij koor 1.  Zij had vloeiende bewegingen en luisterde goed wat haar instrument vertelde.

Het is toch fantastisch dat we dit kunnen meemaken in Kortrijk ! St Janskerk is een mooi kader en de vondst was goed om de evangelist op de preekstoel te laten plaatsnemen en het kinderkoor op de galerij.

 

 

 

Reportage over Onvoltooid Landschap (première december 2014)

 


Requiem van Verdi, samen met deCHORALE Antwerpen en Kamerorkest voor Vlaanderen (december 2013)

 


Verona Garda Estate Choir Festival (juli 2013)